2014. július 3., csütörtök

Acer Iconia B1 tablet teszt
Ebben a „szép” dobozban érkezett. Nem vicc. Nem nagyon világos, hogy miért van a doboz elején az a gyerek napszemüveg, de biztos nem értünk a jó marketinghez. Mindenesetre ettől olyan gyerekjáték kinézete lett. Aztán amikor kibontottuk elfelejtettük mi van a dobozon.
Nagyon kulturált, igazán szép Tablet. Kétségtelen, hogy első pillantásra is látszik, hogy nem csúcskategória, de azért nem is gagyi. A műanyag hátlap sem zavaró, de azért recseg sajnos egy kicsit. Na ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.
Íme a tudása a doboz hátlapjáról.


Ez nem csúcs hardver, de majd mindjárt jól leteszteljük.
Na most ezen a ponton kell annyit előrebocsájtanunk, hogy gyakorlatilag hibátlanul mozgatta a 4.1.2-es Androidot az Acer Iconia B1. Hihetetlen vagy sem, (mi egy kicsit ugyan aggódtunk, hogy lesznek akadások), de hiba volt negatívoskodni. Elképesztően jól kezelt minden alkalmazást ez a kis aranyos.


Azt írják, hogy első alkalommal 4 órát töltsük, bár 2 óra alatt kb. teljes mértékben harcra készen állt. A töltés az alsó részén elhelyezett micro USB-n keresztül történik.


Intenzív használat mellet nagyjából 3 órát bírt az akkumulátor egy feltöltéssel, ami azért lehetne jobb is, de persze sose legyen rosszabb. Számítógéppel összekötve nem tölt az aksi, kizárólag fájlokat mozgathatunk. Megjegyezzük, ez nem biztos, hogy hátrány, mert mi például nagyon nem szeretjük, hogy minden csatlakozás során elkezdi tölteni pl. a telefonunkat az USB, ha PC-vel szeretnénk rajta ügyködni. Szerintünk ezt az akkumulátor nem annyira díjazza, még akkor sem, ha azt mondják, hogy ez már abszolút nem gond.
Na mindegy örülünk, hogy az Acer Iconianal nem így van.
Ugyanitt alul egy kis fedlap mögött tudjuk behelyezni a micro SD kártyánkat, ha kevés lenne a 8 gigás tárhely. Ami egyébként a valóságban csak olyan 5 körül van a rendszer miatt ugye.


Na most ez a kis lapka ami kivehető, az bizony elég nehezen visszarakható, azért erre illett volna egy kicsit jobban figyelni. Nyilván az sem jó, ha magától kiesik, de az is elég gáz, hogy az egyik sarka (nem a Kata) sosem akar visszazárni rendesen.
A készülék felső részén található a fülhallgató kimenet, szerencsére 3,5 jack. Így nincs megkötve a kezünk, ha „fülessel” használnánk. Amire esetleg szükség is lehet, hiszen a hangszóró egyébként sem valami bivaly, és különben se zavarjunk másokat a zenéinkkel vagy filmjeinkkel.


A hangerő gombok és a bekapcsoló gomb is jobb oldalt helyezkednek el, egy picit inkább az aljához közel, ami miatt nem éppen egyszerű pl. az elsötétített kijelző láthatóvá tétele. Ezt is lehetett volna talán kicsit kényelmesebbre készíteni, bár igaz az is, hogy így kevésbé nyomjuk meg akaratlanul.


A kijelző pedig szintén nem egy csúcskategória, de mi nem vagyunk vájt szeműek, így azt kell mondjuk, hogy számunkra teljesen elfogadható minőséget produkált az az 1024x768 is.


Ugyanakkor a betekintési szög az egyik oldalról nem valami acélos. Érteni se nagyon értjük, hogy hogyan lehet az, hogy a másik oldalról meg közel sem ennyire rossz. Na mindegy, biztos van ésszerű magyarázata. Vagy nincs.


Érintésre is remekül reagál, tényleg semmi hibába nem tenyereltünk bele a használat során.
Van neki egy kamerája is. Na az pocsék. És kizárólag az előlapon van, a hátlapon nincs. A 0,3 MP ma már semmire sem használható, talán még a Skype esetében nem gáz, de egyébként használhatatlan. Na persze aki fényképezni szeretne, az vegyen egy fényképezőt. Ugyanakkor akinek igénye van arra, hogy táblagéppel forogva készítsen panorámaképet a Gellért-hegy tetejéről, az ne ezt a gépet vásárolja meg. Csendben jegyezzük meg, hogy azért megmosolyogtató amikor ilyen tabletekkel fényképeznek a turisták (is). Annál már csak az a viccesebb, amikor telefonálnak egy ilyen „monstrummal”. Tudjuk, ez csak 7 colos, de azért akkor is furán hat egy ekkora méret a fülnél.
Apropó Skype. Programokkal természetesen gazdagon el van látva a kis Tablet gyárilag. Gyakorlatilag minden alap megvan ahhoz, hogy azonnal használni tudjuk. Gyári és Chrome böngésző, Skype, fájlkezelő kettő is, játékok, Gmail természetesen, Mcafee védelem, stb.....
Ami pedig hiányzik azt a Play áruházból tölthetjük le, sajnos csak wifin, mert 3G nincs benne.
Persze ez sem katasztrófa, mert helyette van GPS, ami nagyon remek. Valljuk meg nagyon kellett bele az 1 giga ram is, mert az elődben lévő 512 mega az nagyon kevésnek tűnt. A 2 magos 1,2-es proci nem túl acélos, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy olyan remekül lett optimalizálva az egész eszköz, hogy még kis adásokkal sem igazán találkoztunk. Inkább akkor akadtunk meg amikor regisztráltuk, a Mcafee fiókot, de ez meg a mi bizonyítványunk. Vagy Mcafee-é.

Mindent összevetve egy kiváló Tabletet tesztelhettünk, és tényleg nincs nagyon mibe belekötni. Az a néhány apróság nem annyira zavaró, hogy emiatt dühöngenénk. Azokat elfogadjuk, mert mégis csak egy belépőszintű Tábla PC-ről beszélünk, ugyanakkor nem az van ráírva, hogy Mokatsi (ne keresgéljenek, nincs ilyen, csak nem akartunk senkit sem megbántani) hanem az, hogy ACER. Ami szerintünk megnyugtató ebben az alsó kategóriában (is).
Hú lehet, hogy a Mokatsi-t le kéne védeni?Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése