2014. február 25., kedd

Találkozás egy (nem túl) régi egeremmel....Az egyik legolcsóbb, de ez nem jelenti azt, hogy híg lenne a leve.
Ár érték arányban nagyon is szépen muzsikál, illetve cincog.
Nem egy neves márka, de már több Omega egér volt a kezeink között, és nem mondanánk rossznak őket. Kíváncsiak voltunk vajon a vezeték nélküli verzió mennyire zsákbamacska, vagy inkább egér.
Omega OM-418 2,4 GHz vezeték nélküli egér.


Kellemes meglepetés. Most lehetne azt mondani, hogy miért mit vártunk? Egy egér vagy használható vagy nem. Persze kétségtelen, hogy egy számítógépes egér nem egy olyan termék amelyről órákat és oldalakat lehetne értekezni, de azért egy picit megvizsgáltuk.
Ez nagyon is használható. És talán az sem elhanyagolható, hogy szép is. Legalábbis szerintünk.
Na de a lényeg. A vezetéknélküliség. Kicsit aggódtunk, hogy csak az adapterhez közel lesz csak hajlandó működni, de tényleg meglepődtünk. 8-10 méterről is kiválóan lehet „távirányítani” a számítógépet. Sőt akár 2 falon keresztül is. Nem mintha ez egy életszerű felhasználása lenne az eszköznek, de mégis azért mi ilyet eddig nem nagyon tapasztaltunk. Általában a wireless egerek hatótávolsága 2-3-4 méterre korlátozódik. Szerencsére ez az egér a nagy hatótávolságnak köszönhetően igen stabilan működik.
Arról nem beszélve, hogy roppant energiatakarékos. Ugyan pontosan még nem tudjuk megmondani mennyit bír egy ceruza elemmel (mivel még nem merült le), de rengeteget számít az, hogy ha nem mozgatjuk akkor egy pár perc után teljesen kikapcsol, és csak kattintásra hajlandó újra életre kelni.
Ezzel sok energiát lehet megspórolni. Nyilván ha valaki egész nap mozgatja akkor a spórolás kevésbé hatásos, de akkor sem mindegy. Ráadásul ha mondjuk egy médiacenter távirányítására van beállítva ez az egérke, akkor viszont gyakorlatilag nem sokat kell mozgatni, így sokáig maradhat stabil „távirányítója” egy ilyen médiaközpontnak, akár egy elemmel is.


A nano adapter remekül belesimul a számítógépbe, annyira, hogy szinte észre sem lehet venni. Ami még fontos lehet, hogy szállításhoz az egérbe is bele lehet pattintani, így nem kell keresgélnünk, hogy ezt a pici alkatrészt melyik táskánk melyik zsebébe tettük. Ez is egy okos, jópofa ötlet.


Azt gondoljuk nem is kell tovább magyarázzuk mitől lehetne még jobb egy ilyen eszköz. Ennyi pozitív tulajdonság elég meggyőző kell legyen ahhoz, hogy az ember mellette döntsön.
Az ár már csak hab a tortán. Ennyiért ugyanis még vezetékes egeret is keveset árulnak.
Bármilyen kérdésük lenne, keressenek bennünket elérhetőségeinken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése