2014. február 13., csütörtök

A GSM adapter is a költséghatékonyság szolgálatában...
Nem beszéltünk még eddig az alközpontok, a telekommunikáció egy régóta használt igen hasznos eszközéről. Ne hagyjuk ki, mert még ma is fontos lehet. Akiknek a hagyományos vonalas telefonszámlája sok mobilhívást tartalmaz és nem kedvezményesen, hanem jókora összegért, azoknak érdemes lehet megfontolni egy (vagy akár több) GSM adapter beszerzését.
Ez az akár alközponthoz csatlakoztatható eszköz, gyakorlatilag egy mobil állomás.
Bármelyik szolgáltató SIM kártyáját belehelyezve és egy telefonkészüléket vagy alközpontot hozzácsatlakoztatva máris kezdeményezhetjük a hívást, mintha egy mobiltelefonról kezdeményeznénk.
Ezzel megkerülve azt a kellemetlenséget, hogy hagyományos vonalról valószínűleg drágábban tudunk hívásokat folytatni a mobilhálózat irányába. Tudjuk, hogy manapság már mindenki inkább mobilról hív mobilt, éppen ennek elkerülésére, de talán éppen ezért lehet még mindig alternatíva GSM adapter is. Most arra itt nem térünk ki, hogy léteznek olyan szolgáltatói csomagok azért, amelyek tartalmazhatnak kedvezményes mobilhívás opciót.
Az a lényeg, hogy akinek nincs ilyen, annak bizony komoly megtakarítása származhat egy ilyen GSM adapter beszerzéséből, beüzemeléséből.
A használata pedig igazán egyszerű. Mindössze a SIM kártya behelyezésére kell odafigyelni, a többi már gyerekjáték. Érdemes lehet még a SIM kártya PIN kód kérését kikapcsolni, ezt akár a GSM adapterrel is megtehetjük, de talán egyszerűbb egy mobillal kikapcsolni.


Az antennája lecsavarható, és külső (vezetékes) antenna is csatlakoztatható, azért, hogy az esetleg kevésbé lefedett helyeken is (pl. pincehelyiség) megfelelő legyen a térerő. Egyébként, ha nem extrém helyen használjuk hanem pl. normál irodai körülmények között, akkor bőven elég a csomagban megtalálható gyári antenna is.


A készülék FXS portjára telefonkészüléket (alközpontot) csatlakoztatva, megvárva míg a készülék regisztrálja a SIM kártyát a hálózatra, máris kezdhetünk telefonálni.


Persze, ha alközponthoz kell csatlakoztatni akkor érdemes lehet pl. a Bodcom Kft.-t segítségül hívni, hogy az alközponttal úgy legyen összeprogramozva, hogy valóban költséghatékony telefonálás legyen a végeredmény. Talán az sem árthat, ha a hívószámküldést letiltjuk a SIM kártyáról, mert így valóban a kifelé menő hívások vehetik majd el ezt az „új” fővonalat, és nem a befelé jövő hívások tartják foglaltságban (Mivel ugye bárkit hívunk nem fogja látni melyik számról érkezett a hívás, ezért nem tud azon a számon visszahívni minket, nyilván ha csak el nem áruljuk neki) . Vagy akinél olyan nagy a forgalom, érdemes lehet több ilyen eszköz, vagy több kártyát, szolgáltatót kezelő eszköz beszerzése.


Izgalmas lehet még egy olyan megoldás is, amikor az adapterünket egy Panasonic több kézibeszélőből álló rendszerhez csatlakoztatjuk, és így egy mobil hívószámot szétosztunk akár 6 irodába is, mintha egy kis alközpont lenne egy fővonallal ami ebben a megközelítésben éppenséggel egy mobil hálózatba kapcsolt hívószámot tartalmazó fővonal.
A lehetőségek majdnem végtelenek.

Bármilyen kérésük , kérdésük lenne, nem csak az elhangzottakkal kapcsolatban bátran keressenek bennünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése