2013. február 20., szerda

Töltődjünk fel egy kicsit...(az akkumulátorokról pár szóban)
Biztosan kiderült már az eddigi bejegyzések alapján, hogy Panasonic mániásak vagyunk.
Nem véletlenül. És persze nem is érdemtelen ez az imádat a Panasonic irányába. Bátran állíthatjuk, hogy távközléstechnikában (és talán más területen is) a világ egyik legmegbízhatóbb márkája.
Legyen az alközpont, vagy végponti telefonkészülék a Panasonic valóban egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. A megbízhatóság a dect (hordozható) készülékek egy sarkalatos pontja azonban egy olyan elem (figyelem szójátok is lehetne akár) ami nagyban múlik a felhasználás mikéntjén, az akkumulátor.
Sokan keresnek bennünket azzal a problémával, hogy alig 1-2 éves a hordozható készülékük, és már minden nap szükséges tölteni, mert nagyon hamar lemerül. Ahhoz, hogy ezeket az akkumulátorokat hosszú ideig használni lehessen, fontos odafigyelni néhány apróságra.
Reméljük azt mondanunk sem kell, hogy ha már elhasználódott csak az eredetivel mindenben megegyező tulajdonságú új aksit vásároljunk a használt nem működő helyett. Természetesen az általunk kínált Panasonic dect készülékekhez mindig gyári akkumulátort is mellékelünk.
Tudjuk mi is, hogy manapság már nem annyira kényesek (legalábbis a legtöbb hozzáértő ezt állítja) ezek a tölthető akkumulátorok (pl. a mai mobiltelefonokban sem) arra, hogy milyen töltöttségi állapotnál tesszük fel a töltőre, de azért a mi tapasztalatunk egy picit mást mutat.
A mi meglátásunk az, hogy a mai akkumulátoroknak is az a szimpatikusabb használat, ha töltés-kisütés ciklusokat alkalmazunk.
Mit is jelent ez a gyakorlatban. A mai akkumulátorok is inkább azt szeretik, ha kicsit „(ki)használjuk” őket, és nem tesszük vissza állandóan a töltőre beszélgetés után. Azt tapasztaljuk, hogy azoknál a felhasználóknál, akik állandóan a töltőn tartják a dect készüléküket sokkal hamarabb eléri az akkumulátor a élete végét, mint azoknál akik akkor helyezik fel a készüléket a töltőre amikor az jelzi, hogy le fog merülni.
Természetesen akik napi szinten állandóan telefonálnak azok nem kockáztathatják meg, hogy lemerüljön a telefon beszélgetés közben, pláne igaz ez egy forgalmasabb irodai felhasználásra.
Ezzel együtt itt is elmondható, hogy egy új akkumulátor feltöltött állapotban egy napi beszélgetést akár forgalmasabb telefonhasználat mellett is kibírhat.
Ezért a mi részünkről azt javasoljuk, hogy aki hosszútávon szeretné ha megbízhatóan működne hordozható Panasonic készüléke az néha azért merítse le az akkumulátort, ha nem is teljesen, de legalább lemerült állapot jelzésig. Higgyék el meghálálja az aksi ezt a gondoskodást.
Itt ezen a ponton pedig tartozunk egy vallomással. Siemens készülékekről ritkán ejtünk szót, most behozunk valamit a lemaradásból. Több mint 6 éve használunk egy Siemens Sinus 701 M dect hordozható készüléket. Íme, ezt a példányt.Azon túl, hogy teljesen megbízhatóan hiba nélkül működik a mai napig is, meg kell említsük, hogy az eredeti gyári akkumulátor van benne. Bizony, nem tévedés, 6 éves aksi. Ja, és a legfontosabb, hogy intenzív használat mellet is 4 nap után kell feltöltenünk, ha kevésbé használjuk, majd egy hetet kibír. Azért ez nem semmi. Meg is hajlunk a Siemens akkumulátora előtt, el kell ismerni csúnyán állva hagyta a Panasonic akkumulátorait, ilyen idős Pana akkumulátorral még nem sikerült találkoznunk. Jó, az is igaz, hogy a Siemens akkumulátora nem ceruza akkumulátor, de akkor is....Mondanunk sem kell, hogy igyekeztünk töltés-kisütés módszerrel használni a telefont, és íme meg is lett az eredménye. Fényképesen ugyan nem tudjuk bizonyítani állításunkat, mert az akksin nincs évszám jelölés, de higgyék el, ha tehetnénk inkább a Panasonicot dicsérnénk meg, ahogy az első mondatban is utaltunk a Panasonichoz fűződő viszonyunkra.
Nem így történt, így végezetül tényleg csak azt tudjuk tanácsolni, ha megtehetik, tegyenek egy próbát a fent leírtak szerint, és ha mégis gondjuk támadna az akkumulátorokkal, keressenek bennünket, és segítünk a választásban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése