2012. július 16., hétfő

Pár szóban a telefonadóról......
Megtört a jég, és a T csoport is nyilatkozott a tarifaemeléssel, hírhedtebb nevén a telefonadóval kapcsolatban. Igaz Ők inkább a gazdasági helyzetet nevezik meg kiváltó oknak, de azt gondoljuk jelen esetben majdnem mindegy minek nevezzük a „gyereket”.
Minket most elsősorban érthető módon a vezetékes szolgáltatás érdekelt, hiszen ügyfeleink nagy részénél ez a szolgáltatás üzemel. Egyébként is, a mobil tarifa változásokról szóló hírek erős többségben voltak az elmúlt időszakban.
Lássuk tehát, mi „jót” ígér a Telekom vezetékes verzióra:

Vezetékes szolgáltatások

- Egyes vezetékes telefonszolgáltatások díjváltozása 2012. október 1-jével lép életbe. A  Hoppá díjcsomag, valamint néhány régebbi, ma már nem értékesített lakossági vezetékes díjcsomag (Bázis, Bázis Plusz, Minimál, Csevegő, Favorit, Felező) havi előfizetési díja bruttó 100 Ft-tal nő. A nyilvános telefonszolgáltatásnál változatlan impulzusdíj mellett némileg csökken az impulzus hossza (mobil irányban 5, vezetékes irányban 17 másodperccel).
Nem lesz változás a vezetékes percdíjakban és az egyes díjcsomagokkal járó lebeszélhető percekben.
A vezetékes tarifaváltozások a szélessávú szolgáltatásokat nem érintik, tehát a T-Home internet díjak változatlanok maradnak.

-Nem emelkednek a kizárólag kis- és középvállalati ügyfeleknek kialakított vezetékes szolgáltatások havi és forgalmi díjai.  „

Idézetünk a Technet oldaláról, ebből a hírből származik:


Nem mondjuk, hogy mindennel meg vagyunk elégedve, de kétségtelen, hogy aggodalomra sincs ok igazán. Egyelőre.
Azt ígérik tehát, hogy a kkv-k vezetékes előfizetésében semmilyen változás nem fog történni. Pontosabban sem az előfizetésben, sem a percdíjakban.
A lakossági előfizetők is elvileg „megússzák” pl. a hoppá díjcsomagnál 100 forint bruttó havidíj emeléssel októbertől, a percdíjak állítólag változatlanok maradnak.
Ezek azért talán nem annyira rossz hírek.
Főként úgy, hogy a pl. a DIGI, és a UPC árai is emelkednek, ha nem is minden előfizetői csomagban.


Na persze azt nem tudjuk megmondani, hogy mi történik majd jövőre, mikor a kormány duplájára emeli az adó mértékét.
Hamarosan meglátjuk melyik szolgáltató mit lép, de a havazásig van még némi napsütés, és kánikula. Használják ki, ne rontsuk el a nyaralást, adó és áremelésekkel, és bízzunk benne, hogy télen sem változnak sokat a vezetékes tarifák.
Mert hiába a mobil töretlen népszerűsége, azért nagyon sokan használnak még vezetékes szolgáltatásokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése